Decàleg AMFest

1- Tot és nou aquest any: recinte, barri, escenaris, barra, seguretat, neteja, lavabos… Tot.

Tenim molt de respecte per tot el que passarà els dies 12, 13 i 14 d’octubre. Tot i tractar cada detall amb una cura total, segurament ens deixarem coses i poden succeir errors d’organització als que haurem de fer front. Demanem disculpes per avançat.

L’ AMFest és un festival humil on fem tot a la nostra forma. El pressupost es cobreix amb les entrades venudes i les barres, no tenim subvencions i els patrocinis no cobreixen ni el 5% del total de les despeses.

Dit això, hem intentat millorar tots i cadascun dels detalls que sabem que no agradaven en anteriors edicions. No ens cansarem de repetir que el festival és tan vostre com nostre: informa’ns del que no t’agradi, si us plau, ho intentarem millorar si està a les nostres mans a aquesta edició o a la següent. Gràcies per venir (Lina Morgan’s style) y per llegir aquest decàleg!

2- Et demanem molta cura i respecte absolut pel lloc on celebrem el festival.  La Fabra i Coats és un lloc meravellós que ens ha acollit amb il·lusió i molt d’afecte envers el nostre projecte. Estem molt orgullosos del nostre públic, però aquest any serem més i segur que hi ha molta gent que encara no ens coneix.

Utilitza els vàters de manera correcta (afegirem lavabos a banda dels que ja hi ha al recinte, incloent-ne algun per a persones amb mobilitat reduïda), no utilitzis el carrer com a vàter, ja que si et veiem, haurem d’expulsar-te del festival. Utilitza les escombraries i respecta la nostra cadena de reciclatge. No llencis brossa a terra dins del recinte. Cuida tot com si fos casa teva, ja que en certa manera, durant aquests 3 dies ho serà. Nosaltres a canvi intentarem tenir-ho tot el millor possible perquè ho gaudeixis, amb un equip de neteja que treballarà durant tot el festival.

3- Volem un festival lliure d’assetjament sexual i agressions masclistes, racistes o homòfobes. Davant qualsevol problema eventual d’aquest tipus, actuarem amb fermesa i determinació. Tolerància zero.

4- El festival torna a ser gratuït pels menors de 23 anys. Creiem que heu de venir a esdeveniments com aquests perquè en un futur, vosaltres sigueu els qui ompliu els concerts de la música que ens agrada. Aquest tema ens genera un gran debat intern any rere any, però som persones que moren pels seus  ideals i seguim pensant que aquesta iniciativa és difícil d’igualar. Si véns i ets menor, explica-ho als teus amics/amigues. Potser aconseguim portar-vos al “lado oscuro”, jejeje.

5- Per a aquesta primera edició a la Fabra i Coats, tindrem 3 escenaris amb equips de so potents, tal com ens agrada escoltar la música en directe. Bona part dels concerts tindran un volum ensordidor. La Fabra i nosaltres apostem per un límit de so de 102Dbs, suficient perquè tot soni fantàstic. Així i tot, com que el festival és sorollós de manera intrínseca, si vols conservar la teva oïda, el festival et recomana utilitzar taps. Podreu trobar taps a l’entrada, cedits pels nostres amics de Honeywell, i els podràs agafar de manera gratuïta.

Malgrat tot i com ja deus saber, hi ha moments que descrivim com a “els silencis de l’AMFest”. Aquest any ja saps: Owen, Lisa Morgenstern, Jo Quail, … Aquests silencis són marca de la casa i mostren el respecte del nostre públic envers l’artista i la seva proposta musical. Ens ajudaràs a mantenir-los?

6- L’AMFest,  per  la seva natura DIY i la seva manca de suport extern, només pot subsistir amb les barres. Tot el que consumeixis a les barres del festival ens serveix per intentar cobrir les  infinites despeses que comporta organitzar un festival d’aquestes característiques. Et demanem que si us plau utilitzis les nostres barres, és el nostre primer any gestionant-les i prometem preus ajustats i productes de bona qualitat. La cervesa serà Estrella Galicia i les neveres de Jägermeister  estaran ben fresques!

Important: Els nostres gots són reutilitzables (cost 1 € que es retorna amb el got al final) i de 0,38cl, una capacitat superior als gots que trobes habitualment a la majoria de festivals. Amb tot això, el missatge és clar: pel mateix preu, l’AMFest et dóna alguna cosa més 🙂 La Sònia,  la cap de barra, us espera!

De 15 h a 23 h, tindrem 3 foodtrucks a la vostra disposició a l’espai habilitat just abans de l’entrada, decorat i ambientat pel nostre Cesc, on podràs menjar i descansar de tanta música (turra, marató, brasa… ja veuràs com diràs aquestes paraules amb tants concerts!). Totes les foodtrucks han estat triades pel festival per la seva qualitat i diversitat gastronòmica. Hi haurà opcions per vegetarians/es, vegans/es i celíacs. Si veus alguna cosa que puguem millorar, no dubtis en comentar-ho!

Des de les 23 h, a la nostra barra interior podràs comprar entrepans. Aquest any, desapareix la paradeta de menjar de la Cris i l’Helena, ja que les hem segrestat per altres feines i no donaven l’abast. Esperem que l’oferta compensi aquesta baixa tan significativa i important per l’AMFest!

Destacar que també tindrem servei de guarda-roba per 1.5 € la peça, i que si vens en moto, el casc s’haurà de deixar allà obligatòriament, no es poden entrar al recinte dels concerts.

7- La parada de merch serà més gran que mai i tindrà material de totes les bandes participants en el festival. Recorda el que diem sempre, moltes bandes costegen part dels seus viatges amb el merch. CD’s, vinils, samarretes i altres podran adquirir-se durant tot el dia amb un equip de venedors liderat pel nostre amic Víctor. Ja saps, amb cada compra t’emportaràs un sarcasme, una ironia o fins i tot una abraçada.

Important: El merch només es podrà pagar en efectiu, no amb targeta de crèdit. El barri de Sant Andreu té diverses entitats bancàries a menys de 300 m per si necessites treure diners en efectiu.

8- Al festival podràs entrar càmeres de fotos/vídeos. La nostra idea com sempre és que gravis i facis fotos del que et vingui de gust. No entenem una celebració de cap altra manera. Després ens encanta veure les vostres fotos i vídeos expandint-se pel ciberespai.

Als escenaris 1 i 2, durant les 3 primeres cançons (o 10 minuts) de cada concert, habilitarem un espai de 2 m d’ample perquè les/els fotògrafs/es professionals puguin fer la seva feina. Després d’aquest temps, traurem les catenàries i les primeres files seran totes vostres. Com sempre fem, demanem respecte per la feina de les nostres amigues i amics fotògrafs/es!

9-  T’aconsellem que intentis conèixer tots els grups del dia pel qual hagis comprat la teva entrada. Sabem que moltes i molts veniu pels caps de cartell i és una cosa habitual, però l’AMFest és molt més que això. Durant els últims 5 anys, hem ajudat a descobrir bandes i projectes molt interessants, i en aquesta edició del 2018, tot el que passarà durant les primeres hores és impressionant. Tot un viatge de sons.  Com que sabem que si vas a tots els concerts t’explotarà el cap, hi ha zones habilitades per descansar, menjar, beure i relaxar l’oïda. Si algú aconseguís veure tot el festival es mereixeria un abonament gratis per l’any que ve!

10- Per últim, si reconeixes a algun personatge dels implicats a l’AMF2018, saluda, pregunta, demana, fot esbroncada, abraça… Estem aquí per ajudar-te i intentar solucionar qualsevol cosa que pugui torbar la teva experiència al festival. Aquest any som moltes:  Maitane, Núria, Natalia, Cristina, Sònia, Helena, Victor, Albert, Mau, Cesc, Sergio, Luis, Victor (2), Dani i un equip infinit de voluntàries i voluntaris que treballarem sense descans perquè tot vagi genial.

T’hem dit que estem més il·lusionades i il·lusionats que mai?